Kinderen en huisdieren

Als papa en mama gaan trouwen, is dat voor de kinderen ook een hele bijzondere dag. Een uur lang stil zitten is voor jonge kinderen best lastig. Daarom ga ik samen met jullie bedenken hoe we de kinderen erbij gaan betrekken. Ze kunnen aan het begin van de ceremonie de kaarsen aansteken voor extra sfeer maar ook om even aan de overleden opa’s te denken, de ringen komen brengen, een kort gedichtje of liedje zingen, zelf iets zeggen tijdens de trouwceremonie, bellen blazen, rozenblaadjes strooien, een kinderakte ondertekenen, misschien krijgen zij ook een ringetje of ander sieraad dat zij op dat moment om mogen doen, ik zou een kort verhaaltje of prentenboek over een trouwerij kunnen voorlezen voor de afwisseling, ze zouden ondertussen een bloemstukje kunnen maken, alles is mogelijk. 

Als de hond een belangrijk gezinslid is en hij is niet te speels meer, zouden jullie er ook voor kunnen kiezen om hem naar voren te laten lopen met een strik om zijn nek met daarin de ringen.  

Verrassingshuwelijk

Willen jullie het liever anders dan anders en houden jullie ervan om dierbaren te verrassen? Dan kunnen jullie je vrienden en familieleden uitnodigen voor een (verjaardags)feest. Wat zal de verbazing groot zijn als jullie ten overstaan van al jullie dierbaren elkaar het jawoord gaan geven! Dat wordt een trouwerij om nooit meer te vergeten! 

Herbevestiging van jullie liefde

Zijn jullie al jaren gelukkig getrouwd? Hoe mooi zal het zijn om een herbevestiging van je beloften te doen aan elkaar. Bijvoorbeeld als jullie 12,5 jaar samen zijn (koperen huwelijk) of zelfs al 25 jaar (zilveren huwelijk) getrouwd zijn. Opnieuw voor elkaar kiezen met een mooie ceremonie met persoonlijke woorden over de afgelopen jaren en een volmondige “ JA, ik wil nog steeds!” en dat in het bijzijn van al je geliefden, wordt een hele bijzondere ervaring.  

Ceremoniespreker tijdens uitvaarten

Als een dierbaar iemand overlijdt, worden veel praktische taken geregeld door de uitvaartondernemer, maar wie gaat op de dag van de uitvaart het woord voeren? Hoe geef je woorden aan je grote verdriet? Dit is vaak zo’n emotionele periode. Ik kom langs om met de nabestaanden over het leven van de overledene te praten. Ik schrijf vervolgens een speech en zal deze voordragen, met als doel er een mooie afscheidsceremonie van te maken.